Kerroin tuolla edellisessä artikkelissani, että ostamissani turvepaakuissa (minulle uutuuksia) saavat kasvaa niin tomaatit kuin kurpitsatkin siihen saakka, kunnes istutan ne paikalleen, kurpitsat kohopenkkiin ja tomaatit kasvihuoneeseen. Nyt kuitenkin olen saatut todeta, ettei se näin menekään. Kurpitsat venähti jo niin pitkiksi, että ne täytyi  istuttaa isompiin ruukkuihin, Samoin varmaan käy myös tomaattien. Nyt tomaatit on vielä hennon pieniä taimia, joten istutusturvepaakku riittää niille mainiosti...

Kaikki koulimani kukantaimet ovat ihan virkeitä. Huomenna, kun menen sinne mökille, vien osan taimista  ikkunalaudoille tuvan ikkunalle. Sinne mies onkin jo  laittanut hyllylaudat (usemman vuoden kokemuksella toimineet ja hyväksi havaittu) etelänpuoleiselle ikkunalle. Hyllyjä on kaksi allekkain. Otan huomenna kuvia myös siitä hyllyviritelmästä , kun menen sinne.

 Mieheni kertoili, että  siellä talvehtineet pelakuut on  hyvissä voimissaan.  Hän käy siellä päivittäin ( koko talven ajan) ja samalla lämmittelee uunia. Peruslämpö  näin pysyy keskimäärin siinä 12- 15 asteessa. On sopiva lämpö ja kosteus kukkien ja nyt myös taimienkin kasvatukseen.

 

Tänään on pilvinen sää, muttei kuitenkaan sada, Lumet saavat melkoista kyytiä ja hyvä niin.

 

Huomenna sitten lisää  kukkakuulumisia ja ehkä muitakin "tärkeitä" asioitani kerrottavaksi :))

 

 

P1010203.JPG Tällaisiin turvepaakkuihin  istutin koristekurpitsan-ja tomaatin siemenet. Kurpitsat venähtivät niin pitkiksi, että ne piti jo istuttaa isompiin kasvatusastioihin. Eilen mies vei ne sinne mökille, viileämpään. Otan huomenna kuvan  ja liitän ne tänne kiinnostuneille katseltavaksi.

 

Kukkaterveisin Marita.

12090416.t.jpg